Hovenier de vakbekwame tuinman

U bent aan het surfen over het internet en u heeft behoefte aan meer informatie over het beroep van hovenier. Vermoedelijk omdat u zelf van plan bent om dit jaar iets met de uw tuin te gaan doen ……. Op deze website willen wij u vooral informeren en wellicht  inspireren. Er staan veel foto’s op de site van de door ons verzorgde projecten door heel Nederland.

Een tuinman is iemand die beroepshalve tuinonderhoud en groenobjecten ontwerpt en bij kan houden, aanlegt en onderhoudt. Tot de klanten van een hoveniersbedrijf behoren particulieren en instellingen zoals bedrijven, scholen en kerken die het groen om hun panden laten aanleggen en verzorgen. Steeds meer grote instellingen en overheden laten het werk aan hun groenvoorzieningen doen door dit soort gespecialiseerde bedrijven zoals onder andere de Hovenier-Concurrent, waar dit vroeger vaak in eigen beheer werd gedaan, zoals door de gemeentelijke plantsoenendienst.

Opleidingen voor dit beroep bestaan aan bijna alle agrarische onderwijsinstellingen. Er zijn opleidingen van 1-jaar tot 4-jaar op MBO-niveau, en daarnaast meer gespecialiseerde opleidingen aan verschillende hogescholen en aan de universiteit Wageningen.

Een tuinman kan naast het onderhouden van een tuin ook bijdrage in de realisatie van een geheel nieuwe tuin. Een hovenier kan zorgen voor een uniek ontwerp voor uw tuin en ervoor zorgen dat het concept vervolgens wordt gerealiseerd. Tevens is een tuinman geschoold in straatwerk zodat u niet bij meerdere partijen hoeft aan te kloppen als u de tuin flink wilt veranderen. Als u op zoek bent naar een hovenier bent u bij ons op het geschikte adres.

Kies voor een betaalbare hovenier

Onze hoveniers zijn gediplomeerd, hebben ruime ervaring en ingeval van een probleem is een oplossing snel gevonden. Omdat wij in de loop der jaren voor een scherpe inkoop hebben gezorgd bij onze leveranciers, profiteert u daar als klant direct van mee. Laat uw tuinwens door ons vertalen naar realiteit voor een betaalbare prijs.  Vraag hiervoor direct een offerte aan op de website. Wilt u meer informatie omtrent onze hoveniers ? Neem contact met ons op of vraag online een vrijblijvende offerte aan.

Onze erkenning bij Bouwplaza: