Coniferen snoeien

Het snoeien van coniferen, of bomen snoeien is een algemeen begrip voor naaldbomen en (naald) stuiken.  Over het algemeen behouden zij in de winter hun groene kleur. Enkel de Lariks conifeer soort verliest naalden. Omdat er zoveel verschil zit in de soorten kunt u de verschillende soorten ook op diverse manieren toepassen in uw tuin.

Wellicht brengen onderstaande tips u op een paar ideeën. Coniferen is een heestersoort en net als bij heester soorten valt er onderscheid te maken tussen bomen en struiken. Waar u uiteindelijk de coniferen wilt gaan plaatsen is absoluut afhankelijk van de omvang van de conifeer. Wij raden u daarom ook aan goed het etiket te lezen en wanneer u twijfelt ,vraag in dat geval advies aan een tuin adviseur. Dwerg exemplaren kunnen uiteindelijk ook uitbloeien als behoorlijke struiken of bomen.

Wanneer u de ruimte biedt voor uw nieuwe coniferen levert dit in de toekomst geen problemen op. Toch komt het nog veel voor dat ze te dicht op elkaar geplant staan wat vaak resulteert in onverzorgde en saaie aanblik.

Laat de tuinman uw coniferen snoeien

Coniferen zijn overigens vrij moeilijk te verplaatsen. Dit heeft te maken met de verdamping die het hele jaar blijft functioneren. Bij koude wind en zonnig winterweer drogen coniferen snel uit. Het snoeien ervan geldt voor elke conifeer soort. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van de plant.

Als u niet op tijd snoeit zal de plant gestoord worden in zijn groei cyclus en zal het nooit een mooie volle conifeer worden. Het beste is om deze planten in juli en september te snoeien. Door dit te doen zal u een schitterende conifeer krijgen. Heeft u na het lezen nog steeds vragen, of wilt u graag werkzaamheden voor u conifeer uit handen geven.

Vraag dan direct vrijblijvend een offerte aan, of neem contact op voor meer informatie. Ons hoveniersbedrijf beschikt over de beste hoveniers of tuin mannen voor de aanpak van al uw tuin ideeën, tuinonderhoud of tuin renovaties.

Onze erkenning bij Bouwplaza: